Home » Huidproblemen

Huidproblemen

De perfecte oplossing dankzij een huidscan

Huidinstituut Angelique is gespecialiseerd in het behandelen van huidproblemen waaronder acne, onzuivere huid, couperose, rosacea, hyperpigmentatie, zonnevlekken, ouderdomsvlekken, melasma, littekens en huidveroudering. Deze aandoeningen variëren van mild tot ernstig en kunnen psychische of fysische ongemakken veroorzaken. Sommige huidproblemen zijn het gevolg van hormonale veranderingen, terwijl andere worden veroorzaakt door blootstelling aan schadelijke stoffen. Om huidproblemen te analyseren en doeltreffend te bestrijden, kan je bij Huidinstituut Angelique al voor €50 een huidscan laten uitvoeren.

Prijs huidscan

€50,00*

*alles inbegrepen

Of bel naar +32 (0)479 39 22 41

 ✔︎ Gediplomeerd huidexperte

✔︎ 14+ jaar ervaring

✔︎ Persoonlijke aanpak

Een gezonde huid in 3 stappen

Huidscan

Een huidscan brengt jouw huid volledig in kaart om een gericht behandelingsplan te bepalen. Jouw levenswijze, allergieën, medische achtergrond en medicatie worden ook onder de loep genomen.

Behandeling

De behandeling kan bestaan uit facials, dermaplanning, esthetische peels, behandelingen met hoogtechnologische apparatuur zoals hydrafacial, geneo, led therapie, microneedling en daarnaast voedingssupplementen.

Resultaat

De gegevens van de eerste huidscan worden vergeleken met de gegevens na 3 maanden om de evolutie te analyseren.

Tevreden klanten

Het is voor mij een lange zoektocht geweest naar de juiste producten voor mijn zeer gevoelige en gemengde huid. Jaren zelf op zoek gegaan en allerlei producten uitgetest, maar uiteindelijk nooit tevreden. Tot ik bij Angelique terechtkwam. Door middel van een huidanalyse kon Angelique mij de producten aanbieden geschikt voor mijn huid. Ik gebruik de producten ondertussen al 1,5 jaar en nog nooit zo blij geweest! Ik kan Huidinstituut Angelique alleen maar aanraden! Naast de goede service is het ook een zeer lieve dame die u meteen op uw gemak stelt en geeft altijd eerlijk advies!

Julie Naert

huidproblemen acne

Acne en onzuivere huid

Een onzuivere huid en acne zijn veelvoorkomende huidproblemen dat wordt veroorzaakt door verstopte poriën. Deze verstopte poriën ontstaan wanneer talg, olie en dode huidcellen zich ophopen in de poriën van de huid. Bacteriën die normaal gesproken aanwezig zijn op de huid, kunnen deze verstopte poriën infecteren, waardoor ontstekingen ontstaan. Acne kan voorkomen op verschillende delen van het gezicht, de rug, de borst en de nek.

Een onzuivere huid kan worden gekenmerkt door een vettige glans, grove poriën, mee-eters en puistjes. Hormonale veranderingen, stress, ongezonde voeding, gebrek aan slaap en het gebruik van bepaalde cosmetische producten kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van een onzuivere huid.

Wens je een huidbehandeling voor acne of wil je je onzuivere huid laten verzorgen?

Couperose

Couperose is een aandoening waarbij de bloedvaatjes in het gezicht worden uitgerekt en verwijd, waardoor de huid rood of paars wordt. Deze aandoening wordt ook wel “gebroken adertjes” genoemd. Couperose kan voorkomen op verschillende delen van het gezicht, waaronder de wangen, neus en kin.

De exacte oorzaak van couperose is niet bekend, maar er zijn verschillende factoren die de kans op het ontwikkelen van deze aandoening verhogen. Deze omvatten:

 • Erfelijkheid: couperose kan erfelijk zijn en wordt vaak gezien bij mensen met een familiegeschiedenis van de aandoening;
 • Hormonale veranderingen: couperose kan ook worden veroorzaakt door hormonale veranderingen, zoals menopauze;
 • Blootstelling aan de zon: te veel blootstelling aan UV-straling kan de bloedvaatjes beschadigen en verwijden;
 • Roken: roken kan de bloedvaten in het gezicht beschadigen en kan bijdragen aan de ontwikkeling van couperose;
 • Stress: stress kan bijdragen aan de ontwikkeling van couperose.

Wil je je couperose behandelen?

huidproblemen couperose
huidproblemen rosacea

Rosacea

Rosacea is een chronische huidaandoening die wordt gekenmerkt door ontstekingen, roodheid en vaatverwijding van de huid, vooral in het gelaat. Deze aandoening komt vooral voor bij volwassenen, voornamelijk vrouwen die ouder zijn dan 30. Rosacea is herkenbaar aan de vlindervorm onder de ogen over de wangen en neus, soms met pustels. Deze huidaandoening wordt vaak verward met acné, maar bij rosacea is er geen sprake van mee-eters.

De oorzaak van rosacea is onbekend, maar er zijn een aantal factoren die het risico op het ontwikkelen van deze aandoening verhogen. Deze omvatten:

 • Erfelijkheid: rosacea is meer voorkomend bij mensen met een familiegeschiedenis van de aandoening;
 • Hormonale veranderingen: vrouwen komen vaker voor met rosacea dan mannen;
 • Blootstelling aan de zon: te veel blootstelling aan UV-straling kan ontstekingen van de huid verergeren;
 • Roken: roken kan de bloedvaten in het gezicht beschadigen en kan bijdragen aan de ontwikkeling van rosacea;
 • Stress: stress kan bijdragen aan de ontwikkeling van rosacea.

Wens je een behandeling voor rosacea?

Pigmentproblemen

Pigmentproblemen zijn een veelvoorkomend probleem waar veel mensen mee te maken hebben. Huidinstituut Angelique is gespecialiseerd in de behandeling van hyperpigmentatie, zonnevlekken en ouderdomsvlekken. Pigmentproblemen komen het vaakst voor op het gezicht, de borstkas, de armen en de handen.

Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie is een aandoening waarbij er een verhoogde pigmentatie in de huid optreedt. Dit kan leiden tot donkere vlekken of plekken op de huid. Hyperpigmentatie kan worden veroorzaakt door hormonale veranderingen, overmatige blootstelling aan de zon, acne of ouderdom.

Zonnevlekken

Zonnevlekken, ook wel bekend als leeftijdsvlekken, zijn donkere vlekken die ontstaan door overmatige blootstelling aan de zon. Deze vlekken komen vooral voor op gebieden van het lichaam die vaak blootgesteld worden aan de zon.

Ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken, ook wel bekend als levervlekken, zijn donkere vlekken die vaak voorkomen bij oudere mensen. Deze vlekken ontstaan door een ophoping van pigment in de huid en komen vooral voor op gebieden van het lichaam die vaak worden blootgesteld aan de zon.

Wil je je pigmentvlekken verwijderen?

huidproblemen pigmentproblemen
huidproblemen melasma

Melasma

Melasma is een veel voorkomend pigmentprobleem waarbij donkere vlekken of plekken op de huid ontstaan. Dit huidprobleem is ook bekend onder de term “zwangerschapsmasker” omdat het vaak tijdens of na de zwangerschap voorkomt. De vlekken veroorzaakt door melasma komen vaak voor op het gezicht, vooral op het voorhoofd en/of de bovenlip, maar ook op de wangen, de neus en de kin. De huidaandoening komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en wordt veroorzaakt door hormonale veranderingen zoals zwangerschap, hormonale anticonceptie en menopauze. Overmatige blootstelling aan de zon kan ook bijdragen aan de ontwikkeling van melasma.

Symptomen van melasma zijn symmetrische, bruine of grijze vlekken op het gezicht. De vlekken zijn vaak groter dan een zonnevlek of ouderdomsvlek en zijn vaak zichtbaar op beide zijden van het gezicht. De vlekken kunnen ook erger worden in de zomermaanden als gevolg van overmatige blootstelling aan de zon.

Wil je je melasma verzorgen?

Littekens

Littekens zijn een natuurlijk onderdeel van het genezingsproces van de huid na een beschadiging. Littekenweefsel ontstaat wanneer de huid zich herstelt van een wond of verwonding, en kan zich uiten als een verandering in de textuur, kleur of vorm van de huid. Er zijn verschillende oorzaken van littekens:

 • Acne littekens ontstaan na het uitknijpen of uitdrukken van puistjes;
 • Chirurgische littekens ontstaan na een operatie, zoals een keizersnede of een huidverwijdering;
 • Traumatische littekens ontstaan na een verwonding, zoals een snijwond of brandwond;
 • Atrophic littekens ontstaan na vermindering van weefsel in de huid, zoals bij acne of verbranding;
 • Hypertrophic littekens ontstaan na een overmatige groei van weefsel in de huid, zoals bij een operatie of verwonding.

Wens je een behandeling voor jouw litteken(s)?

huidproblemen littekens
huidproblemen huidveroudering

Huidveroudering

Huidveroudering is een natuurlijk proces waarbij de huid dunner wordt, minder elasticiteit krijgt en er rimpels ontstaan. Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan huidveroudering, waaronder genetische aanleg, hormonale veranderingen, roken, blootstelling aan zonlicht en andere externe invloeden.

Een van de belangrijkste symptomen van huidveroudering is de afname van collageen en elastine in de huid. Collageen en elastine zijn eiwitten die verantwoordelijk zijn voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Wanneer deze eiwitten afnemen, wordt de huid dunner en minder elastisch, waardoor er rimpels ontstaan. Dankzij een behandeling bij Huidinstituut Angelique kan je het verouderingsproces van de huid vertragen om er langer jong en gezond uit te blijven zien.

Wens je behandeling voor huidverjonging of anti-aging?

“Samen zoeken we naar een haalbaar behandelplan en aangepaste behandelingen die leiden tot de beste resultaten. Door die persoonlijke aanpak zal je ook op termijn geld besparen door enkel doelgerichte producten te gebruiken. ”

Angelique Ver Eecke

Zaakvoerster Huidinstituut Angelique
Gediplomeerd schoonheidsspecialiste en huidexperte

Droom je van een gave huid zonder ingegroeide haartjes? Of ben je het waxen en scheren beu?
Bij Huidinstituut Angelique kan je ook terecht voor een permanente laser ontharing.

Indien de huidproblemen zeer ernstig blijken en het niet mogelijk is om deze met natuurlijke middelen te behandelen, dan verwijst Huidinstituut Angelique je meteen door naar een gecertifieerde dermatoloog die je verder zal helpen.

+32 (0)479 39 22 41

 info@huidinstituutangelique.be